Home / Terrengsykling / Terrengsykling

 

Som dere kanskje har skjønt så har jeg en ganske stor interesse for friluftsliv og elsker alt som har med skog og mark å gjøre. Jeg elsker å fiske, dra på tur og padle kano, men jeg er også veldig glad i den litt mer fartsfylte aktiviteten terrengsykling.

Jeg driver og sykler i skogen her hvor jeg bor nå, og det er bare noe spesielt med det å fly utfor smale stier med små og store steiner, med røtter som stikker opp av jorda og utgjør små trusler, eller utfordringer, på min ferd. For meg så føles det alltid som om skogen kommer mer i fokus i det jeg suser forbi trærne, enn det jeg føler at den er når jeg bare går rolig forbi. Det er som om alle sansene mine er i høygir og jeg elsker det!

Jeg har ikke kamera på hjelmen min, men denne videoen fra 2009 i fra Sørmarka viser litt hvordan det føles:

Jeg liker å kjenne at kroppen min jobber, at den er i livet og nærmest kjemper om å få være det, i det jeg utsetter den for, vel, fare. Men sykling i skogen er ikke alltid bare heseblesende, noen ganger så liker jeg å stoppe opp og sitte litt på en av benkene som er satt opp ved siden av stien. Drikke litt vann, spise et lite mellommåltid. Det å være utendørs og nyte naturen er noe av det flotteste jeg kan tenke meg, og jeg er like glad i å være her alene, som jeg er i å dele det sammen med andre. Guttungen min, han er også veldig glad i å sykle og vi liker å ta turer sammen i skogen.

Jeg må si vi er velsignet som får leve og bo i et så flott land som Norge hvor utmarken er fri for alle og barn får vokse opp og kjenne naturen. Da er det deilig å være norsk, ikke bare i Danmark, men i Norge også!:)

 
Diese Seite teilen