Home / Tur / Telttur med unger

 

Lytt til erfarne foreldre! Skal du ut på telttur med unger er det greit å forberede seg grundig. Selv har jeg dummet meg ut på denne fronten flere ganger, men man lærer jo så lenge man lever. Det er mye som kan spolere turen for både voksne og barn, men samtidig ikke så vanskelig å gjøre turen til en minnerik opplevelse for store og små.

Først og fremst, planlegg nøye. Og ta med barna på denne biten. Da får de innsikt i pakkerutiner, kan velge litt selv hva slags turmat dere tar med og det hjelper til å bygge opp positive forventninger til turen. Sørg for å sjekke værmeldinga selvsagt, før dere bestemmer dere for både når og hvor dere vil dra avgårde. Ikke planlegg for lange etapper, la teltplassen være i en avstand som er greit for ungene å nå frem til uten at de blir for slitne (og dermed grinete). Og velg teltplass ved et vann eller en elv du kan fiske i! Unger elsker som regel å fiske. La de gjerne bære en liten sekk selv dersom de er store nok til det, ikke for tung, men akkurat passe til at de føler de bidrar. Ha energirik drikke og snacks lett tilgjengelig når blodsukkeret begynner å bli lavt. Sure unger har gjerne lavt blodsukker! Skal dere ta flere overnattinger, på forskjellige steder, la ungene få se på kartet og lær dem litt orientering om du kan det selv. Å vite hvor langt man skal gå hjelper på motivasjonen. “Når vi er over den kneika der, er vi fremme” – hjelper!

Ha gode rutiner på teltplassen. Finn egnet sted for når noen må gjøre sitt fornødne. Skal du tenne bål (sjekk om det er tillatt først!), sørg for at ungene aldri holder på alene ved bålet. Slukk ordentlig etter hver fyring, gjerne med vann fra elva eller vannet dere camper ved. Og viktigst av alt, sørg for å ha med mat som ungene liker! Pølser på pinne med eget speiderbød (ta med deig hjemmefra) er en sikker vinner og gir masse energi. Til etappene tar jeg alltid med en blanding av sjokoladebiter, peanøtter, rosiner og hasselnøtter. Kjempedigg og fult av alt små og store kropper trenger for litt energiinnsprøyting.

God tur!

Sette opp telt kan man trene på hjemme!

 
Diese Seite teilen