Home / Tur / Ta deg en tur ut!

 

Turut.no lever i dette blogginnlegget opp til navnet sitt. For vi slår nemlig et slag for den gode, norske tradisjonen med å ta på tur – altså det å ta seg en tur ut.

Opplevelser finner du i mange land. Og som de interesserte reisende vi er liker vi ikke å skryte uhemmet av Norge. Noen mener visst at det kun finnes natur og opplevelser i Norge, men det er selvsagt ikke sant.

Naturopplevelser verden rundt

Verden er jo full av naturopplevelser. Har du vært i Amazonas? Regnskogen som strekker seg over utrolige syv millioner kvadratkilometer, og rommer mer enn 2.5 millioner insektarter, titusenvis av planter og om lag 2000 forskjellige fugler og dyr. Ja, og et par tusen fiskearter.

Visst er Norge fint, men vi kan vel ikke konkurrere på naturopplevelser. Kanskje vi heller skal se på det som gjør oss spesielle?

Størrelse er ikke alt

Og da kommer vi kanskje litt inn på de norske vanene. Vi nevnte Amazonas, og da holder vi oss hovedsakelig i Brasil. Et land på over 8.5 millioner kvadratkilometer. Mot Norges drøye 320.000. Men det vi ikke kan konkurrere mot i størrelse tar vi kanskje igjen på gode holdninger. For om Brasil er et av verdens rikeste land på naturopplevelser er det jo et faktum at landet er vanstyrt politisk, og at korrupsjonen stjeler penger som skulle komme samfunnet til gode.

Dette fører også til vanskjøtsel av Amazonas, og slik har vi det gående.

Holdninger er viktig, og her har Norge kanskje noe å eksportere. Og selv om vi kunne kommet inn på mange gode, norske holdninger skal vi gripe fatt i bare en: Den å ta seg en tur ut.

Norge – en turnasjon

For en nasjon mennesker som har som høyeste punkt på helge-dagsordenen å ta seg en tur ut, gjør i hvert fall noe rett. Ved å anerkjenne og sette pris på den naturen vi har rundt oss hjelper vi også å ta vare på den.

I Norge kan det meste løses ved å ta seg en tur ut. Og ja, mange forbinder turer med fjell og litt tyngre gåturer. Eller de famøse skiturene i marka rundt jul og vinter. Det finnes mange gode opplevelser i Norge, og nå kan du til og med gi dem som julegave – klikk her for å vite mer.

Gå en tur ut du også, uansett om det er en ekspedisjon til Rondane, eller en spasertur i parken. Det å gå på tur er faktisk miljøvern i praksis, og så hjelper jo den friske luften så å si på alt.

 
Diese Seite teilen