Home / Uncategorized / Sushi og friluftsliv. En mulig kombinasjon?

 
"Denne artikkelen er betalt og utarbeidet i samarbeid med de nevnte nettstedene i artikkelen".

Dersom du er som de fleste andre nordmenn i dag, liker du sannsynligvis sushi. Denne japanske retten har vært tilgjengelig i Norge siden 1980-tallet, men populariteten har vokst enormt de siste ti årene. Her får du se at det er mulig å nyte god sushi også på turer i skog og mark!

Dersom du er fast leser av denne bloggen, eller i det minste har lest et par av innleggene som står her, vet du at jeg er glad i friluftsliv samt i god mat. Joda, det er riktig at jeg er spesielt glad i den maten jeg fanger selv. Jeg elsker å fiske og jakte. Og det er få ting som er så herlig som å sitte ved bålet på en sen ettermiddag eller tidlig kveld om sommeren og nyte nyfisket ørret, for eksempel.

Eller nygrillet elgbiff i jaktsesongen.

Norsk natur – en gave til oss

Jakt og fiske er en av de tingene naturen har gitt oss, og som vi bør dyrke. Spesielt vi nordmenn som er så heldige å ha verdens flotteste natur like utenfor stuedøren til de fleste av oss. Og selv om du bor i en av de store byene, er det ikke spesielt vanskelig å komme seg ut i skauen.

Eller på fjellet.

Enda en fordel med å bo i Norge, for selv om landet jo er langstrakt så er vi gode på transport, og du kan komme deg til Finnmark på et par timer med fly, eller Rondane med buss, så å si hvor du enn er. Og i tillegg til disse to vilkårlige eksemplene finnes det jo så mye natur å ta av hvor som helst at poenget blir å tenke mindre, og bare komme seg ut.

Men ikke regn mer at du vil klare å få nok mat, for eksempel ved fiske. Så det lønner seg å ha med proviant.

Sushi som turproviant

Og det er her vi kommer inn på min geniale ide om å tenke litt bredere når det gjelder nettopp turproviant. Ha gjerne met noen hermetiske sardiner for å være på den sikre siden, men hvorfor ikke ta med et par herlige sushibrett?

I dag finner du sushibrett overalt, og nærbutikken min har et i hvert fall et vanvittig godt utvalg. Men jeg har funnet en utrolig bra app som heter Just Eat, og den setter deg i kontakt med en rekke restauranter og spisesteder i flere kategorier. Som for eksempel sushi.

På denne måten trenger du ikke engang gå ut av huset for å ordne sushien, den kommer til deg. Fiks ferdig, levert rett på døren (bestill sushi her).

Praktisk, lettvint og supergodt

Selv liker jeg å bestille et par porsjoner ekstra ris (jeg elsker japansk ris), ha den i Tupperware, for deretter å spre sashimi over. Så lenge du sørger for å holde emballasjen noe kald får du ingen problemer. Og det praktiske med sushi på fjelltur eller tur i skauen, er at du jo ikke engang trenger oppvarme den. Så det blir som en slags eksklusiv, gourmetversjon av den gode, gamle sardinboksen!

God tur, og god sushi!

 
Diese Seite teilen