Home / Tur / Soppoppdatering

 

Oi, jeg glemte visst å oppdatere dere etter soppturen min sist helg! Noen ganger går det så altfor fort tilbake til hverdagens kjas og mas, og plutselig er det lørdag igjen…Ihvertfall har jeg endelig litt fri og tid til å slappe av igjen.

Fangsten fra soppturen var ikke direkte overveldende – vi plukket ikke engang halve kurven full. Jeg var nok litt optimistisk i planleggingen, skogen var fortsatt ganske tørr. På den andre siden var det fortsatt mye blåbær igjen, så vi plukket med oss et par bøtter som kompensasjon! Mange store og små i heimen som ble glade for det :) Kantarellen vi plukket er allerede oppspist som del av en fantastisk elggryte allerede forrige søndag. Matauk er tingen!

Noe litt artig som jeg fant ut rett før vi skulle legge ut på tur er at Norges Sopp- og Nyttevekstforbund visst hadde planlagt en sopptur i sørmarka den 16.august – altså lørdagen etter vår sopptur. Nå var det ikke så mye sopp vi snytte dem for, heldigvis! Det virker forøvrig som et interessant forbund, må nok holde litt øye med dem i fremtiden, og kanskje bli med på en organisert tur? Det er jo alltid hyggelig, og en fin måte å bli kjent med folk på. Og så er det så deilig å være ute i skogen! Jeg setter spesielt pris på det etter samtaler med venner fra andre land (som f.eks. Argentina) hvor de har privatisert alt og knapt har noe fri natur igjen i landet. Lenge leve marka!

 
Diese Seite teilen