Home / Uncategorized / Slik innreder du hjemmet ditt med inspirasjon fra naturen

 

Nå som sommeren endelig er på vei, så burde vi huske på å ta den med innenfor. Vi kan like gjerne utnytte den korte sommertiden så mye som mulig – men man kan også få en smule grønt og naturlig inn i boligen om høsten og vinteren også. Ikke bare er det inspirerende, det er sunt også!

Kongler i gips

En god måte å la naturen være med oss lenge på, er å innkapsle vinterens kongler og tørre blader. Det kan man gjøre ved å dyppe dem i gips, slik at de blir sirlige, porselensaktige og kritthvite. Gipsblandingen skal ha en konsistens omtrent som kefir, slik at det er enkelt å dyppe de forskjellige materialene og gjenstandene. Man må også sørge for at både konglene og bladene er helt tørre, ellers sprekker gipsen når den herder. Dypp gjerne flere ganger, og finn selv dine egne unike naturobjekter!

Kvisthenger

Kikk etter mindre grener og kvister i skogen og på stranden som du enkelt kan bruke som kleshenger. Sørg for at grenene er helt tørre innen du sliper dem glatte og myke med sandpapir. Behold noen i naturtre, og mal andre. Fest litt hyssing godt rundt midten, lag en løkke på enden, og så kan den henge fra en knagg eller en krok på veggen.

Adventsgren

Bruk en flott og tørr gren fra skogen, og spraymal den svart. La den hvile på to skruer på veggen, og heng naturpynt og adventsgaver på.

Bladtrykk

En stor stempelpute med svart blekk, papir og kartong i forskjellige størrelser er det eneste du trenger for å lage enkle avtrykk av blader og kvister. Press bladet på blekkputen del for del, og overfør avtrykket til papiret. Legg et rent hvitt ark på bladet, og press ned. Det gir det jevneste avtrykket. Varier uttrykket med mengden av blekk, og lag både tydelige og fargesterke trykk og mer matte og utviskede.

Grønn arbeidsplass

Sørg for å ha grønne planter rundt skrivebordet ditt. Det gir automatisk øyet en liten pause. Du kan for eksempel gjemme de brukte hermetikkboksene dine, gi dem en liten omgang maling, og bruke de som lette plantebeholdere på oppslagstavla di. Bor et hull på baksiden av boksene som du kan tre en krok gjennom, og sett dem direkte i ringpermen!

Når vi får naturen med innenfor husets fire vegger, så er det med til å forankre oss mer i omgivelsesene våre. Som utgangspunkt er vi nordiske folk jo glade i å innrede hjemmene med mye tre, og det handler nok mye om å føle forbindelse til den naturen vi er omgitt av.

For mer inspirasjon om god innredning og flotte møbler, så besøk hjemmesiden til Unoliving.  Du kan følge lenken her.

 

 
Diese Seite teilen