Home / Tur / Pakk sekken rett

 

Alle som har gjennomført førstegangstjeneste vet hvor beinhardt det er å bære for mye utstyr. Selv pinte jeg meg gjennom et langt vondt år i infanteriet, hvorav 9 måneder kan sies å ha vært i “ulendt terreng” Med ekstra bør i form av våpen, ammunisjon, teltduk, primus, parafin og alt det jallaet vi måtte drasse på, lærte man seg fort å sette pris på lett sekk.

Vet ikke hvordan det står til med rekruttene i dag, men lett sekk var i alle fall bare noe som var mulig i det sivile den gangen jeg var i “The Force”. Klærne og marsstøvler car heller ikke “top of the pops”, noe som bidro til enda mer slit. Og om ikke alt utstyret og shabby klær tok motet fra deg, så gjorde regn og snø sitt for at sekken skulle veie ekstra mye. Det bygde sikkert karakter og muskler, men spesielt behagelig var det ikke.

Fant noen gode tips på hvordan man skal sørge for lettest mulig oppakking når man skal på langtur. Litt har jeg kanskje å lære bort selv også. Derfor kommer denne bloggposten, hvordan pakke sekken så den blir lettest mulig. Man bør kunne  naturen uten så alt for mye pes:

1.  Glem ekstra tøy, ta med vaskemidler i pulverform i stedet. Jeg bruker sportsundertøy som tørker ultrakjapt. Tar heller brydderiet med vask enn å bære ekstra,

2. Tål litt kald mat, kutt ned på brennstoffet, Bra for atmosfæren og gjør sekken mye lettere. Jeg lager ferdige porsjoner med mat som inneholder myyyyye energi. Ikke ta med brød og pålegg. Heller gryn til grøt, kok i vann der du camper. Bruk melkepulver for småunger om du vil spe på med ekstra piff i havregryna.

3. Sørg for at skalljakka og buksa er av bra kvalitet. Er du tørr og vindtett, trenger du ikke mye annet så fremt du ikke er ute om vinteren.

4. Bruk penger på god sekk, god og lett sovepose, samme med teltet. Mange kilo å spare på det rette utstyret. Det samme gjelder sko og klær til marsjen mellom teltplassene. Sørg for at det er lett og i bra kvalitet.

5. Legg de tyngste gjenstandene nærmest ryggen når du pakker. Legg det spredt langs ryggraden, oppover sekken. Legg lette klær mot utsiden. Jo nærmere kroppen de tunge tingene er, jo bedre.

Se videoen fra Turistforeninga om pakking om du vil ha flere tips. God tur!

 
Diese Seite teilen