Home / Fisketur / Ørretfiske og våte bein

 

Snart spretter bjørketrærne og årets fiskesesong for ørret er i gang. I fjor vår klarte jeg å lure med meg samboeren min for første gang til favorittvannet mitt (hemmelig sted selvsagt). For at opplevelsen skulle bli så bra som mulig, i håp om at hun ville få lyst til å bli med flere ganger, hadde jeg forberedt meg særdeles godt.

Med sekken full av god mat, tørr opptenningsved og et par skikkelige kubber til bål, kaffelars, melk og honning til kaffen (et must i kaffen i følge samboeren) og selvfølgelig fiskeutstyr til begge, var alt duket for en perfekt tur. Jeg pakket til og med hjemmelagde brownies som vi kunne ha til kaffen.

Vel fremme fyrte jeg opp bål, rigget to stenger med mark og dubb, fikk kasta ut begge og gikk deretter i gang med kaffekoking. Etter fire oppkok (som det skal være i følge faren min) sjenket jeg i kopper, tok ut brownies og serverte stolt. Vi hadde knapt fått i oss en eneste slurk før de første regndråpene traff på hodene våre. Selvfølgelig! Det bare måtte gå galt. Innen fem minutter regna det mer enn nok til å innse at slaget var tapt og vi pakka fort sammen og labbet hjemover. Samboeren hadde joggesko på beina og ble selvsagt ikke bare gjennomvåt men også temmelig irritert. Så i håp om å få henne med meg på tur i år har jeg kjøpt varme og gode gummistøvler fra Hunter til henne, se mer på eshoes. Sorte støvler, så kan hun bruke de i andre sammenhenger også.

Ørret ble det lite av – selv det vaket og spratt aldri så mye mens vi labbet hjem.

 
Diese Seite teilen