Home / Fisketur / Ørretfiske med spinner

 

Ikke alltid like lett å få ørreten til å bite. Tenkte jeg skulle dele litt av mine noe erfaringer på dette området. Skal ikke påberope meg noen eksepsjonell ekspertise, men litt har jeg plukket opp fra andre fiskere og lesestoff rundt omkring. Når det gjelder spinnere kreves det endel mer teknikk og kunnskaper enn latmannsfiske med mark og dupp.

Variasjon er første bud. Selv om spinneren må ha en viss fart mot land hele tiden (for at den skal spinne), prøv å variere tempoet. Huska at ørreten skal lures til å tro at spinneren er på menyen. Innsekter og småkryp har sjelden samme farten over lengre distanser.

Dersom det er mye aktivitet på overflaten av vannet, fisker du naturligvis så langt oppe som mulig. Vekten på spinneren spiller inn og hvor lenge du lar den synke før du sveiver inn. Kast gjerne forbi eventuelle vak og la spinneren jobbe seg over disse. Er det kaldt eller mye vind (og lite aktivitet på overflaten) fisker du dypere. La spinneren synke lengre før du begynner å jobbe med den. Eventuelt kan du også bruke små lodd på snøret for å gi agnet mer tyngde. Lengre ned i vannet sveiver du også roligere.

Jeg kaster som regel maksimalt 15 kast før jeg flytter meg, dersom jeg ikke får noen napp. Beveg deg stille og sakte for å unngå å skremme fisken. Spinnere er lette og derfor vanskelig å kaste langt. Dersom jeg har ork tar jeg med meg vadere for å komme lengre ut. Såfremt aktiviteten er langt fra land selvsagt. Husk at ørreten kan godt stå rett inntil land. Så vær for all del rolig og stille!

Skitt fiske!

Fant en fin video med noen som fisker i sitt hemmelige vann!

 

 
Diese Seite teilen