Home / Tur / Økning av impulsive sydenreiser

 

Vi nordboere har ganske mye av trekkfuglen i oss. Når det blir kaldere i været, får vi et intenst ønske om å bevege oss sørover. I mangel av egne vinger, trekkes vi i første omgang til reisebestillingsidene.

Deretter bærer det mot det sørlige Europa, eller enda litt lenger sør når den norske vinteren er på det kaldeste.

Vi drar dit selvfølgelig på grunn av de varme kveldene og nettene. I Norge er vi velsignet med lys i sommerhalvåret, men vi er berøvet varmen. Vi elsker å sitte ute, men kulden og vinden som slår mot oss når vi åpner verandadøra fungerer som den strikseste dørvakt.

Foretrukne reisemål blant sydenfarere

Men med Middelhavets fønvinder, god mat og godt drikke kan utetilværelsen dyrkes natten gjennom.  Verden er blitt betydelig mindre. Vi kan reise adskillig lenger. Og vil du ha høy varme også på vinterstid, er det alternativer. Vi snakker Kanariøyene eller Asia med Thailand og Vietnam.  Afrika og Latin-Amerika er heller ikke å forakte.

Når det gjelder Middelhavslandene, får folk fort sine spesielle favoritter de helst reiser tilbake til. Den første varme opplevelsen der syd skaper avhengighet. Enkelte forbinder også ferien med maten de foretrekker.

Små greske øyer med hvite bygninger forbindes med gresk salat og tzatziki. Adriaterhavet langs den italienske kysten er uløselig knyttet til pizza, risotto og pasta. Og hvordan kan du glemme første gangen du spiste paella på en lokal valenciansk restaurant? Foruten de smaksrike tapasrettene du automatisk får i hånden i det du bestiller et lite glass på en spansk bar?

I tillegg til maten har vi det med å forelske oss i kulturen. Når det verste behovet for sol og strandliv er oppfylt, beveger vi oss inn i ukjente områder. Vi utforsker byer og nærliggende steder. Vi lærer om kultur og historie, og engasjerer oss. Når vi kommer hjem finnes det alltid likesinnede å diskutere opplevelsene med.

Du kan alltid reise på kort varsel

De fleste liker å planlegge reisen i god tid, men det er også mulig å dra på kort tid hvis du plutselig får et par uker fri. Eller bare får et akutt behov for sol, varme og avkobling fra jobb og vinterdepresjon.

Blant mange reisebestillingssider, har vi merket oss https://www.solia.no/. Med «sol» i navnet gir de klare forventninger. Fokuset er da også på de mest solfylte destinasjonene. Men i deres repertoar finnes også leseturer, mat og vin-reiser og fotturferier.

Oversikten over restplasser er lett tilgjengelig fra startsiden. Der kan den impulsive reisende se et varierte utvalg over reiser med avgang inneværende uke eller en måned fremover.

 
Diese Seite teilen