Home / Uncategorized / Naturlig lysbehandling

 

Noe av det beste med å gå på tur er å kunne nyte dagslyset. De aller fleste av oss har innesittende jobber, som hverken byr på naturlig lys eller mosjon. Dertil har vi selvfølgelig den lange nordiske vinteren som etterlater oss i et tre til seks måneder langt stummørke.

Årsaken til hyppig forekommende vinterdepresjoner er ikke den strenge kulda eller de store mengdene med snø. Den gjør seg gjeldende når du har hatt et underskudd på lys. Det er av den grunn ikke så dumt å ha et bevisst forhold til dette, og gjøre noen tiltak for å gjøre det beste ut av det. Denne lille artikkelen skal være en guide for deg som vil sikre deg mest mulig humørbyggende lys.

Fritid betyr dagslys

Med en normalarbeidsdag som slutter klokken 15.00 eller 16.00, har du en time eller to før solen går ned på både våren og høsten. Hvis du setter deg i bilen og kjører rett hjem, får du liten glede av den. Det samme er tilfellet hvis du stresser deg fram gjennom kollektivnettet.

Derfor skal du bruke beina. En spasertur på 30 minutter vil gjøre underverker for kropp og sinn. Samtidig som kroppen suger til seg lyset, avledes tankene fra stress og mas i arbeidsdagen, og du vil komme hjem som et fornyet menneske.

Du kan gjerne utvide turen til 60 minutter. Om det ikke matcher med din vanlige rute, tar du bare noen omveier. Det er faktisk også en form for hjernetrening å variere veien du tar mellom arbeid og hjem. Med litt rask gange vil du i tillegg få opp pulsen og forbedre hjerterytmen.

Vil du heller ha en treningsøkt, er det bare å ta joggeskoene eller sykkelen fatt.

Når det gjelder helgene er det hundrevis av grunner til at du bør komme deg ut i skog og mark, så vel lørdag som søndag. Dagslys og frisk luft er bare to av dem.

Lyset hjemme

Til sist kommer vi jo ikke utenom at du må tilbringe litt tid innenfor de fire veggene, uansett hvor mye friluftsmenneske du er. Da skal du selvfølgelig ha innendørs belysning. Lys skal kombineres med trivsel også her. Det er derfor ikke likegyldig hvor du setter lampene og hvilke lamper du skal ha. Du kan for eksempel se på sidene til www.lampemesteren.no og få inspirasjon.

Når du lar tankene vandre på dine daglige gåturer, kan du la dem streife innom ditt hjemlige lys- og lampeinteriør.

 
Diese Seite teilen