Home / Litt generelt om utstyr / På telttur!

 

I denne tredje og siste delen av min miniserie om utendørsutstyr skal jeg snakke om camping, eller som de sier på godt norsk: “Telttur!”

Det å dra ut i skog og mark for å nyte den herlige naturen, enten om man drar alene på fjellet fra turisthytte til turisthytte, eller foretrekker å sove under åpen himmel så er det å dra på tur bort fra jag og mas, bylys og bråk noe helt for seg selv!

Når man reiser på telttur så avhenger det litt av hva en selv tror en trenger, men noen av grunnsteinene i denne utendørsaktiviteten er selvsagt teltet selv. Telt får man selvsagt i forskjellige størrelser og forskjellig kvalitet, og kan finne nøyaktig det som passer akkurat dine behov. Annet nødvendig utstyr er sovepose, liggerunderlag, og kanskje viktigst av alt: Tursekken. Hvis du lurer på hvor du skal velge å kjipe inn litt på budsjettet så anbefaler jeg ikke å gjøre det akkurat her. Skal dere på lange gåturer med ekstra klær, mat og drikke, samt telt og sovepose og liggeunderlag på ryggen så er det essensielt at en har en ryggsekk som har god støtte og som er sydd med kvalitet nok til å tåle den vekta du bærer uten å revne underveis.

Tenker man å holde seg helt til utendørslivet og med det unngå turisthyttene kan det være en idé å ta med seg et stormkjøkken til oppvarming av enkle måltid, eller i det minste til å få i seg en varm kopp kaffe eller te. En annen liten småting å huske på er toalettpapir til å få gjort sitt fornødne, og lommelykt eller hodelykt kommer også godt med når en skal lete frem ting i sekken etter mørkets frembrudd.

Jeg håper tanken om en tur ut i det fri bragte frem smil om munnen hos dere etablerte turelskere og vekket lysten hos dere andre!

God tur!

shutterstock_173783951

 
Diese Seite teilen