Home / Litt generelt om utstyr / Jaktutstyr

 

Hei igjen, her kommer del to av miniserien om friluftsutstyr som i dag skal omhandle jaktutstyr. Man trenger ikke være Lars Monsen for å trives utendørs, og jakt er en favoritt blant mange.

Når det gjelder jaktutstyr så kommer det an på hva det er du skal jakte, akkurat slik som fiskeutstyr avhenger av hvor og når det er du skal bedrive den aktiviteten. Likevel kan man vel slå fast at med jakt så trenger man våpen, og i Norge trenger man også å ta jegerprøven. Jegerprøven koster mellom 1500 og 2500 kr i følge Norges Jeger og Fiskeri Forbund (NJFF) og består av 50 spørsmål som må besvares innen 50 minutter, hvorav 40 svar må avgis riktig for å bestå. Hvis du er interessert i å ta jegerprøven, eller å teste dine jaktkunnskaper så kan du sjekke ut denne linken.

I november opplyste også Statskog at de åpner for enkeltmannsjakt på elg, i følge jaktogfiske.net, som gjør det mulig for deg som ny jeger å komme seg inn på det markedet uten først å måtte være del av et etablert jaktlag. Det vil si at elgjakta nå blir mer likestilt småviltjakta, selv om det foreløpig kun er åpnet for dette i Nordland og Trøndelag.

I tillegg til våpen og bestått jegerprøve så er man også i denne aktiviteten avhengig av klær som utstyr. Kamuflasjeklær er vanlige, og ansiktsmaling ikke uvanlig. Til mye jakt brukes hund som hjelpemiddel, samt 4-hjulinger til frakt av det viltet man får skutt. I tillegg kommer turutstyr til laging av mat utendørs, tursekk, kniv og hva annet en måtte føle at en trenger. Slikt sett er jakt ikke en billig sport å bedrive, men for den som er interessert finnes valgmuligheter i alle prisklasser samt en mulighet for å knytte sterke bånd med andre jaktentusiaster både i nærmiljøet og nasjonalt.

God jakt!

shutterstock_173634854

 
Diese Seite teilen