Home / Litt generelt om utstyr / Fiskeutstyr

 

Hei friskluftsentusiaster!

Dette innlegget her fortsetter litt i samme ånd som det forrige. Som jeg har nevnt synes jeg at det å velge riktig utstyr er utrolig viktig, og har så veldig mye å bety for hva man sitter igjen med på når dagen er over. Derfor har jeg bestemt meg for å lage en aldri så liten miniserie om utstyr der jeg tar for meg fisking (i dag), for så å følge opp med jakt og camping (som i telttur, ikke matchende grilldresser og bobil:)

Når det gjelder utstyr for å dra på fisketur, så kommer det an på hvor du er, når det er, og hva du er interessert i. Bor man langs kysten og er interessert i litt fritidsfiske, så har man jo muligheten til å sette teiner og prøve å fange krabber eller hummer. Som krever tilgang på båt, teiner, sa (agn til teiner) klær og redningsvest.

Man kan jo også fiske med snøre (noe som man lett mekker til selv med litt drivved til festing, sen, kroker og et lodd så det synker). Særlig tidlig sommerstid er det en veldig artig aktivitet for barna å være med å se om man kan få tak i litt makrell. Gir jo god spenning det når makrellen biter godt!

Er man mer interessert i innlandsfiske så kan man jo drive med det året rundt, akkurat som ved havet. Hvem har ikke hatt lyst til å bevege seg ut på den isdekte innsjøen med kaffe på termosen, isboret klart og en grei campingstol til å kvile bakdelen i mens man venter på napp? Uansett hvor hjerte ens ligger når deg gjelder fisking så er det noen fellestrekk som går igjen: Når man skal fiske trenger man noe å fiske med, en fiskestang eller fiskesnøre. Man trenger en sluk, flue eller agn. Er man på sjøen eller stående i elva kommer en redningsvest godt med, særlig hvis man har med barn. Husk også en skarp sløyekniv til å renske fisken med, og kanskje noe av det viktigste, en kjølebag eller pøs med isvann som man kan legge fisken oppi etter den er fanget. I likhet med andre utendørsaktiviteter kan det jo være greit å ha tørt og varmt tøy, og støvler. Alt som kan vaskes og spyles av, setter som regel fruene pris på!

Håper dette satte noen av tankehjulene i sving, og fristet frem en fisketur for deg selv eller familien i den nære fremtid.

Skitt fiske!

shutterstock_172901372

 
Diese Seite teilen