Home / Litt generelt om utstyr

 

Hei igjen folkens, jeg starter opp bloggen min her med et første innlegg om utstyr. Det å velge riktig utstyr er utrolig viktig, både for lommeboka og mest selvfølgelig for selve opplevelsen av det å være utendørs.

Det å ha riktig utstyr er essensielt for å få den fulle opplevelsen av de aktivitetene du foretrekker å gjøre utendørs. Det faller vel inn under kategorien om å være forberedt, og alle vet jo hvor langt oppe på lista akkurat det kommer både i fjellvettreglene og hos speiderne:-)

Det er også viktig å huske på at det ikke riktig utstyr ikke trenger å bety dyrt utstyr. Det gjelder bare å innse hva man ønsker å gjøre, på hvilket nivå, og så ta det derifra. Hvis det er første gang man reiser på fisketur i innlandet sammen med junior trenger man ikke koste på seg de dyreste fluene og fiskestengene, men heller begynne i det små og prøve seg frem. Spør gjerne de i butikken om råd, hør med venner og bekjente, eller les mine innlegg her. Det som alltid har vært viktig for meg og min familie har vært at vi skal være kledd for anledningen, som de sier: “Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær.” Er man fan å gjenta denne frasen til barna så mener jeg at det er essensielt at klærne vi kler dem i varme og tørre, så må man finne ut hvor mye av det ekstra utstyret til aktiviteten en kan ha råd til.

I tillegg til varme, tørre klær, så er et minstekrav i mine øyne også at man tar seg råd til sikkerhetsutstyr. Skal poden drive med terrengsykling, (en av mine personlige favoritter), så må man jo investere i hjelm, skal man i kano er redningsvest et must, osv.

Frykten for hva nytt utstyr til en ny aktivitet vil koste være et hinder for at man benytter seg av de flotte utendørsmulighetene vi har her til lands. Jeg ønsker så gjerne at det ikke skulle være slik, og håper at mine innlegg her gjør det lettere for folk flest å begi seg ut på nye eventyr!

shutterstock_173850041

 
Diese Seite teilen