Home / Tur / Kanotur i Telemarkskanalen

 

For lenge siden var jeg på tur med noen kamerater, og siden dette var en utendørsaktivitet av varianten kano, som jeg ikke har snakket så mye om ennå, så tenkte jeg å benytte meg av muligheten her og nå:)

Vi hadde bestemt oss for at vi ville gjøre noe litt aktivt i ferien vår, og siden vi alle var glad i kano var det en enkel avgjørelse å bli enige om. Vi hadde hørt at Telemarkskanalen var et kjempefint sted for padling og med utstyret pakket, kanoene på taket og bilen fullastet av reisefølge, bagasje og mat var vi klare for å sette i gang.

Telemarkskanalen er utrolig idyllisk! Jeg har dessverre ingen personlige bilder fra turen akkurat her, så jeg hev på denne linken her fra NRKs minutt-for-minutt serie (spilt av i 20x fart) slik at dere kan se litt av det vi som fikk oppleve:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/-33nBI04beE” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Turen var en kjempesuksess! Etter vi kom frem parkerte vi bilen og tok med kanoene og turutstyret vårt og gjorde oss klar for vår lille vann-reise. Vi padlet i vei, og storkoste oss. Det som er litt moro med Telemarkskanalen er at de har sluser, og det er jo en spennende opplevelse i kano! Vi hadde ikke helt bestemt oss for en fast plan, men tok det litt som det kom og tenkte at hvis vi fikk mye dårlig vær kunne vi jo sjekke inn på en campingplass, men heldigvis var værgudene med oss og vi overnattet der vi følte for langs kanalen og holdt vårt eget tempo hele veien.  Det ble mye tulling, bading og fin brunfarge på kroppen etter hele dager tilbragt på vannet i solsteiken. Det som også er kult at er at de har båter som reiser opp og ned kanalen, så etter at vi hadde brukt så mye tid vi ville med å reise den oppover, så hev vi oss bare på båten ned igjen til bilen.

Sluser avgrenser som sagt også deler av kanalen, så hvis en bare skulle være interessert i en mindre tur kan man leie kajakk eller kano på campingplassen, og bare gjøre en dagstur ut av det. Noe å tenke på hvis du er glad i vannsport, vi var iallfall kjempefornøyde med avgjørelsen vår.

 
Diese Seite teilen