Home / Tur / Hummerfangst!

 

I år var vi tre generasjoner med på hummerfiske. Pappa har ei gammel sjekte som han liker å gå ut og fiske i, og av og til så hiver vi yngre generasjoner oss med også, og særlig da i hummerfiske. Det er ei fiskesjekte i plast, men den begynner å dra på årene siden den ble kjøpt brukt av min morfar. Jeg har alltid vært glad i den, og selv om motoren kan være litt temperamentsfull så oser den sjarm med sin sakte fart og tøffe-tøffe lyd. Vi møttes tidlig nede på brygga, klare for og ut å trekke teinene for første gang i år. Min unge sønn var i ekstase fordi han er farfars lille gutt og forguder faren min.

Det er tidlig oktober, vinden uler og det går hvitt på bølgene utenskjærs. Vi stiger ombord og tøffer avgårde. Første stopp er ei tønne med råtnende fisk som Pappa bruker å fylle teiene med for å lokke hummeren. Sønnen min ser ut til å mislike stanken ganske intenst, og jeg kjenner jeg er av samme oppfatning selv om dette langt i fra er mitt første møtet med fenomenet. Etter dette er gjort setter vi kursen utover for å trekke den første teina. Den første er tom bortsett fra et par krabber som vi bare hiver ut igjen. Vi, dvs. Pappa, fyller på med råtten fisk og hiver teina over bord igjen. Vi trekker 2 teiner til med samme resultat, helt til vi kommer til den fjerde. Den ligger tett inntil et lite skjær, fordi de sier hummeren liker seg godt der. Øynene til sønnen min vider seg litt ut i det bølgene slår mot skjæret og vi dupper i skvulpet, men han forholder seg rolig. Han er ganske tøff, gutten min.

Vi trekker den fjerde teina og til podens store glede er det to hummere å finne der. Målestokken blir tatt frem for å være sikker på de er over minstemål, noe de er begge to. Etter klørne er teipet holder guttungen stolt opp hummerne i et perfekt kodakøyeblikk.

Før dagen var omme hadde vi fått fire hummer, en god start på hva vi trenger til familiens årlige hummerkalas!

Her er et klipp fra hummerfiske på Flekkerøy:

 
Diese Seite teilen