Home / Tur / Han døde med buksene på

 

Strengt tatt går kvedet på at det var støvlene han hadde på seg i dødsøyeblikket. Men han hadde hadde sikkert bukser på også. Ved nærmere ettertanke kan det også ha vært en hun.

Men bukser, som dette innlegget skal handle om, har vi jo mest bruk for mens vi fremdeles er i live.

Ei bukse dekker jo som kjent området fra beltestedet og nedover. Det er her det i anerkjente kampsporter ikke er lov å slå noen, hverken mann eller kvinne. Vi vil jo helst ikke ha skrukker i buksa.

Buksa på, ut på tur

For turfolket er buksevalget nesten like viktig som valget av støvler. Du skal bevege deg lett og ledig i all slags terreng, fra urskog til fjell og vidde. Dernest skal bentøyet beskytte deg mot vær og vind, slangebitt og angrep fra andre dyr som ikke har forstått beltestedregelen.

Selv om forfengeligheten ikke har førsteprioritet, gjør det ikke noe om buksa ser bra ut. Det skal tross alt tas en del bilder underveis. Gjerne noen med mange likes på så vel Instagram som Facebook. Bukser med militært snitt viser at du mener alvor.

For kortere turer eller treningsturer passer det godt med tights, noen ganger kalt leggings. De er populære blant damene både til trening og fritid, men brukes like mye av menn til treningsformål.

Nå blir det andre bukser

Gode allround-bukser er de gode gamle olabuksene, eller jeans som de gjerne lanseres som av butikk-kjedene. Olabuksa går til hverdag og fest, hagearbeid og søndagstur. Nå er det også mulig å få en krysning av jeans og leggings. Den heter, ja akkurat, «jeggings».

Penbukser egner seg derimot ikke så godt på tur. Du kan jo prøve, men det er ikke sikkert de holder stilen til after-tur festen. Det er bedre å pakke dem pent ned, og ta dem fram til de anledninger de virkelig kan komme til sin rett.

Kortbuksene tar vi fram når gradestokken passerer de vidunderlige tjue røde. Luft, sol og vind bør til tider berøre de nakne legger for at de skal trives. Kortbuksa, eller shortsen, kan se akkurat ut som ei vanlig bukse, med unntak av den fraværende delen nederst. Tar noen et bilde av deg fra livet og opp, er det umulig å skille.

Den vanlige shortsen, treningsshortsen, fotballshortsen eller liknende, er imidlertid den rene varen. Den er lett og ledig og gir frihet i bevegelsene.

Buksa kan også stoppe like under kneet. ¾ dels bukse står det i varebeskrivelsene. På bestefars tid ble det kalt nikkers. I dag er det en litt mer kledelig alternativ til shortsen, og passer når du går på jobben på sommerstid.

Bukser i store størrelser

I sammenlikning med andre plagg kan bukser være litt krevende. De fleste jeg kjenner kommer inn i en stor genser. Med bukser bør du treffe akkurat på centimeteren når det gjelder lengde og fremfor alt livvidde. Ei bukse som ikke passer er ubrukelig for eieren. Superslankere tar imidlertid vare på dem for å vise hvor store de var før de slanket seg.

I et normalt livsløp kan det være greit å spare de litt for store buksene og gi bort de litt for små. Men trenger du nye, så finn utvalget her.

 
Diese Seite teilen