Home / Fisketur / Fisking med meitemark

 

Snart er våren her og det kribler i mine ivrige fiskefingre etter å komme meg ut til favorittvannene mine. Når jeg fisker etter ørret bruker jeg både sluk, flue og mark. Tenkte jeg kunne dele litt av mine erfaringer om den siste formen i denne bloggen.

Det jeg liker aller best med å fiske med meitemark er at det er en avslappende form for fisking. Det passer meg utmerket da halve moroa for meg er å koke kaffe på bål eller primus, sitte i ro og nyte naturen, mens ørreten gjør halve jobben selv. Dersom det er litt bris i luften bruker jeg lett dupp med fortom (cirka mellom 40 og 200 cm – jo mer vind jo kortere fortom) frem til kroken der marken sitter. Brisen får marken til å bevege seg i vannet og lokker dermed ørreten bedre. Er det stille og lite vak på vannet, eller etter mørkets frembrudd, bruker jeg et søkke på rundt 10-15 gram for å få marken ned på bunnen der de store ørretene holder seg. Søkket fester jeg cirka 60 cm over kroken der marken henger. Jeg prøver å unngå å bruke for stor krok og fester marken på tvers over kroken slik at den kan bevege seg naturlig. Dersom det er helt vindstille drar jeg duppen veldig langsomt innover for å skape litt bevegelse selv.

Noen synes dette er en alt for lite spennende form for fiske, men der er jeg uenig. For meg er det viktigste at jeg er ute og nyter naturen. Markfiske krever også at du er stille, ikke beveger deg for brått og lager lyder, det skremmer fisken. Det gir akkurat den rette stemningen og roen til å bare sitte der og kose seg med varm kaffe og lytte til alt som rører seg i skogen. Dessuten er markfiske en enkel måte å komme i gang med ørretfiske på, det krever nesten ingen kunnskaper slik som for eksempel fluefiske gjør. Alle kan fiske med meitemark.

Sjekk den digre ørreten!

 
Diese Seite teilen