Home / Fisketur / Finn meitemark til fisketuren

 

Ute på gårdplassen der jeg bor er det en diger komposthaug. Haugen spes på av naturlig rask fra en rekke av naboene. Etter allskens aktiviteter for å få gressplener og hekk klar til 17 mai, og andre dager da vi nordmenn liker å pynte rundt oss, er dette blitt et lite fjell. I det minste en ås. Uansett, der inne kryr de jaggu av meitemark som egner seg perfekt som ørretfôr.

Et par av naboene har også oppdaget herlighetene og det var en tid stor konkurranse om å sikre seg godbitene. Nå samarbeider vi om dyrkinga og har allerede hatt et par uformelle møter om hvordan vi skal sikre alle like god tilgang.

Dette har jeg lært så langt:

Meitemark liker ikke for mye gress. Gresset blir surt når det brytes ned og marken unngår som best den kan det syrlige og råtne gresset. Jo mer jord jo bedre sies det. Derfor sper vi på med en god spade våt og mørk jord når vi husker det. Å få samla nok individer som klekker ut avkom tar noe tid, en det finnes noen gode snarveier. Sørg for at småkrypa finner nok næring når du vil at de skal bosette seg på din lokale “death row”. Det er jo tross alt siste stoppested for marken dersom du får tak på den og tar den med på fisketur. Som kjent har de jo krav på et siste måltid.

Det består av surmelk og matrester som før havne i vaskekummen og søppelkassa for matavfall. Nå går mye av det i kmposthaugen i stedet. Litt sukkervann egner seg godt, med kafferester, generell matavfall og skrell fra frukt og grønnsaker til dessert. En av naboene mente at skitt fra høns er tingen, men der satte jeg ned foten. Vi holder ikke høns for å få feit og fin meitemark. Så avansert trenger det ikke bli.

Med gammelt syltetøyspann i plast, mange hull i toppen for tilførsel av oksygen, og god kompostjord inni, er meitemarken klar for å gå planken. God fisketur!

Her ser du en skikkelig proff meiteprodusent!

 
Diese Seite teilen