Home / Fisketur / Feit fisk på kroken

 

Eller bare en mann i 30-årene som ikke er i like bra form som for 10 år siden… I fjor fisket jeg i ei lita elv ikke så langt fra hjemtraktene mine. Var på tur med et par barndomskamerater jeg ikke hadde sett på lenge. Vi hadde rigget oss til med teltplass, kokt oss kaffe, prata i hytt og gevær før vi satte i gang med å fiske. Litt indre stridighter blir det jo fort når man er på fisketur med venner, om å gjøre å få mest og størst fisk. Jeg fikk ingen ting, selvsagt nesten. Mens de to andre så ut til å ha fått utdelt fiskelykke i massevis. Eller i alle fall mer enn meg da. Uansett, ettter at begge de to hertingene hadde landa 3-4 ørreter hver, begynte jeg å bli desperat. Flytta meg ofte, alltid på jakt etter et bedre sted å stå og kaste ut flua, og vips så gikk jeg bak han ene i det han skulle kaste ut.

Fikk en “Verre enn minken” liten flue rett i halsen/nakken under venstre øre. Jeg skreik til men det var lenge etter at kameraten min hadde gjort den naturlige kastebevegelsen. Flua satt med begge krokene godt fast. Svinevondt selvsagt, og de to andre gutta var til ingen hjelp. Begge lo så de holdt på å kaste opp mens jeg sutra og bar meg. Da de endelig kom til vettet igjen og tilbøy hjelp, var jeg i ferd med å bli ganske så sur. En enkelt fiskekrok er ikke lett å få ut og to er verre (fluer har ofte to, desverre…).

Redningen var en Leatherman. Med tanga på multi-verktøyet fikk han ene endelig klippet over begge de to små krokene og dermed kan man vel si de to andre gikk glipp av dagens største fangst. Catch-and-release som de prffe elvefiskerne kaller det. Moralen er; ta med tang på fisketur!

Legger ved en kul video av noen som kan det med å få fisk – ikke menneske – på kroken:

 
Diese Seite teilen