Home / Tur / Få råd til eventyrreisen

 

Drømmer du om å dra på en eventyrreise, men merker at innholdet i lommeboka ikke strekker helt til? Selv om du ikke har penger akkurat nå så er det fortsatt mulig å komme seg av sted på eventyr. Det handler bare om hvor man skal lete.

Hvis ikke banken din vil låne deg penger til en reise, finnes det flere forskjellige løsninger. Noen reisebyråer tilbyr til og med å kjøpe reisen på avbetaling. Men dette er også unntaksvis og alternativet blir å finne et forbrukslån på nettet. Det finnes utallige utbydere, så det kan være vanskelig å orientere seg. Heldigvis finnes det sammenligningstjenester som Moneybanker. Det eneste du skal gjøre er å taste inn det ønskede beløpet, så vil det dukke opp flere långivere med ulike tilbud. På den måten kan du enkelt sammenligne lån og finne det som passer best for deg. Og i mange tilfeller er det snakk om et lån på dagen. Moneybanker har dessuten testet og kåret det beste forbrukslånet for deg, slik at det blir enda lettere.

Nominell rente fra 6,39 % til 21,95 %. Effektiv rente fra 6,81 % til 24,4 %. Eff. rente 13,2 %, 150.000 o/10 år, kostnad: 112.573, totalt: 262.573.

Kravene for å søke om lån på dagen

Hvis du aldri har tatt opp et lån før og overveier å låne penger til eventyrreisen, så er det noen generelle krav du må oppfylle for å  kunne søke om lån. Det er forskjellige krav hos ulike utbydere, men det de har til felles er at du som minimum skal være 18 år gammel og bosatt i Norge. Når du har søkt om lån så vil det bli foretatt en kredittvurdering av deg og din økonomi for å vurdere om du er i stand til å betale tilbake de pengene du låner. Dette er både et sikkerhetstiltak fra bankens side, samt en fordel for deg. Det er ingen som har lyst til å bli satt i mer gjeld enn det man kan klare.

Dessuten skal du som oftest ikke ha en betalingsanmerkning eller en inkassosak kjørende. Hvis dette er tilfellet så vil utbyderen som regel be deg om å ferdiggjøre det utestående du har før du kan søke igjen. Det betyr også at mange banker krever en minsteinntekt, typisk på 150 000 kroner i året, for å forsikre seg om at du har luft nok i økonomien til å kunne håndtere et lån.

Overvei andre muligheter

Det koster alltid penger å ta opp et lån uansett hvordan du vrir og vender på det. Det finnes allikevel noen utbydere som tilbyr en gratis måned, spesielt for førstegangssøkere. Dette kan være en god mulighet hvis du vet at du får penger inn på kontoen innen betalingsfristen går ut. Men husk at hvis du ikke klarer nedbetalingen innen fristen har gått ut så blir lånet desto dyrere. Det som skulle være en eventyrreise fylt med glede kan fort ende opp med å bli en sur opplevelse. Derfor skal du overveie om det finnes andre muligheter for å få låne penger til reisen, for eksempel fra venner og famille. Sannsynligheten er stor for at de ikke vil kreve verken renter eller gebyrer, og at de gjerne vil hjelpe deg. Men husk at lånet skal betales tilbake – det ville være fryktelig ergerlig hvis penger ble skyld i dårlige forhold til familie eller venner.

 
Diese Seite teilen