Home / Tur / Å fange turøyeblikket

 

Selv om det er lite som kan slå selve opplevelsen av å være ute i naturen og skue utover fjell og daler med egne øyne, er det ikke fritt for at det kan være hyggelig med noen minner fra sommerens tur en høstkveld man ikke helt kommer opp fra sofaen. Eller kanskje du bare vil dokumentere dine bragder til kompisene? Nå til dags regnes vel ikke et fjell for besteget før man har lagt ut en selfie på toppen på Facebook eller Instagram … Et fenomen jeg har sett det er blitt skrevet om, er naking, som altså går ut på at man tar bilde av seg selv i naturen i, ja, nettoen (bakfra, riktignok). Artig greie, men ikke akkurat noe for meg!

Selv har jeg et speilreflekskamera som jeg var ganske ivrig på å bruke på tur tidligere, men må innrømme at jeg oftere og oftere bare tyr til mobilen. Når telefonene bare får bedre og bedre bildekvalitet, blir terskelen også høyere for å drasse med selv eget kamera på tur.

Uansett utstyr er det mange grep man kan gjøre for å ta bedre bilder. Jeg fant denne artikkelen med 10 gode tips til turfotografering, som jeg synes var veldig bra. Sjekk den ut!

 
Diese Seite teilen