Home / Fisketur / Årets første langtur på fjellet

 

Ha det på badet til bylivet, i helga er det fisketur til hemmeligvannet! Sekken er pakket med god mat, telt, sovepose og fiskeutstyr. Drar sammen med 2 venner som er rådrevne på ørretfiske, så fangsten er nærmest garantert. Så sikre er jeg på at vi får fin ørret at jeg har pakka rømme, gulrot, persille, poteter, meierismør, salt og pepper også. Ikke nok med det, midt i sekken har jeg med ei god flaske rødvin i tillegg! Optimist skal en være!

Vi skal ta buss i to timer, før vi har en 5-timers mars forran oss. Derfor tar vi en matpause når vi går av bussen, et halvt kilo tyngde i sekken spart bare der. I kroppen gjør det ikke noe, cellene og fordøyelsessystemet tar seg av den biten. Som nistemat på veien holder jeg meg til en mix med rosiner, sjokoladebiter, hasselnøtter og peanøtter. Smekkfullt av energi og utrolig godt å knaske på.

Vel fremme ved fjellvannet, tipper jeg at første dupp ligger i vannet før teltet er slått opp. Deretter skal det fikses og ordnes i noen minutter, kanskje et lett måltid må til, før hele natta kommer til å gå med langs vannkanten. Har med et par røvere av noen spinnere jeg har sterk tro på. Blir det fisk, så blir det herremåltid. Det garanterer jeg.

Kan nesten ikke vente. Ingenting slår den følelsen du har etter å ha spist nystekt ørret på fjellet, og tatt deg noen gode slurker rødvin. Sliten etter lang marsj så virker vinen ganske raskt på sentralnervesystemet. Når du da legger deg i en god og varm sovepose, i verdens friskeste luft, sover du som et barn. Gjerne i 10 timer i strekk.

Å stå opp er ikke noe problem. God kaffe venter, kanskje en pris tur-snus, bare sånn for den rette stemninga. Eggepulver og bacon blir frokosten, før vi igjen skal fiske til krampa tar oss. Fire dager med herlighetene før nedturen (bokstavelig talt) venter. Dette har jeg sett fram til! Kommer til å leve lenge på denne turen. særlig om vi får fin fisk. Tar glatt noen uker på de minnene forran PCen på kontoret. Som jeg sa; ha det på badet! Nå er det fisketur og den kommer jeg sikkert itl å fortelle om her på Turut.no senere!

Så på denne videoen for å kommer i rette stemninga;

 
Diese Seite teilen