Home / Uncategorized / 5 fantastiske vandreturer i Norge

 

Besseggen

Besseggen i Jotunheimen er et av Norges mest populære vandreområder. Her er det mer enn 400 kilometer med varierte vandreruter, mange høye fjell og 40 hytter man kan overnatte i. Selve Besseggens topp er på 1743 meter, og gir deg en fantastisk utsikt. For å komme dit, kan man for eksempel ta båten fra Gjendeheim til Memurubu, for deretter å gå tilbake. Denne turen tar mellom 5 til 7 timer. Langs veien passerer man blant annet sjøene Gjenden og Bessvatnet – den ene er smaragdgrønn og den andre mørkeblå, og begge sjøene har gode fjellhytter man kan overnatte i. Mangler du penger til en vandretur, så les mer her.

Loen

Den 20. Mai åpnet Loen Skylift. Det er en spektakulær kabelbane fra indre Nordfjord til fjellet Hoven på 1011 meter over havet. Utsikten fra toppen er uovertruffen, og man kan velge mellom flere forskjellige vandreruter. Restauranten frister også med sin fantastiske panoramautsikt. Hvis du har lyst til å ta turen opp selv, så kan du benytte deg av Via Ferrata. Dette er en klatrerute med faste sikringer og wire i fjellveggen. På veien får du oppleve hengebrua Gjølmunnebrua i 750 meters høyde med utsikt over Jostedalsbreen.

Galdhøpiggen

Galdhøpiggen er Skandinavias høyeste fjell. Med sine 2469 meter rager den så høyt, at i fint vær kan man faktisk se en fjerdedel av Norge. Du kommer til Galdhøpiggen fra Spiterstulen eller Juvashytta. Den sistnevnte går over en isbre, og krever guide og tau. Fra Juvashytta går det daglig guidede turer i sommerhalvåret. Hvis man vil ha barn med, så er Spiterstulen helt klart å foretrekke, og man har flere ruter å velge mellom.

 

Preikestolen

Preikestolen er en av Norges største turistattraksjoner. Ifølge Lonely Planet er den dessuten et av verdens ti mest spektakulære utsiktspunkter. Og det kan man vel si seg enig i; utsikten over Lysefjorden er enestående. Selve vandreturen til toppen kan være krevende, og tar ca. 4–5 timer tur/retur. Og hvis du har lyst til å ha utsikt over selve Preikestolen, så kan du ta en tretrapp med 4444 trinn til toppen av Flørli.

 

Romsdalseggen

Romsdalen er et av Norges aller vakreste områder, og mest tilgjengelige vandreområder. En av de mest populære rutene, er ruten som tar deg til ryggen av Romsdalseggen. Det er tre forskjellige ruter; en lett, en middels og en vanskelig. Den vanskelig krever guide. De forskjellige turene tar mellom 6 og 9 timer, og gir en fantastisk utsikt over Romsdalsfjorden, fjell og fossefall. Det beste tidspunktet for å ta turen, er mellom juli og september.

 
Diese Seite teilen