Home / Uncategorized / Hytta før og nå

 

Jeg er, som mange andre, stor fan av Ylvis og alt de finner på. En av mine favorittene mine blant deres videoer er “The Cabin”, noe som kanskje ikke er overraskende med tanke på hvor ofte og gjerne jeg er på hytta! I tilfelle du ennå ikke har sett den, her er den:

Utrolig morsom video, som i tillegg gjorde meg oppmerksom på ting som jeg trodde bare var typisk for vår hytte, men som tydeligvis er vanlig i hytter i hele landet (for eksempel det med å ha tilfeldige gjenstander i kopper hengt opp på veggene, hva er egentlig greia med det?). Synes også den beskriver ganske godt konseptet med å dra på hytta, som kan være vanskelig å forklare til folk utenlands fra. Derfor har jeg vist den/sendt den til diverse venner fra forskjellige steder, for å gi dem et lite innblikk i norsk kultur…selv om en del av humoren nok går dem hus forbi (som gullkornet “there’s no such thing as bad weather, only bad kleather!”).

Her er det forøvrig en artig artikkel jeg kom over om en australsk forfatter som har skrevet om norsk hyttekultur!

Hytteturer er riktignok ikke helt det samme nå som før i tida – det er ytterst sjelden at man må gå noe sted for å hente vann, eller varme opp vann på kaminen for å få tatt seg et bad, og jeg har ikke vært på en utedo på årevis. Gradvis har nesten alle hytter fått innlagt vann og strøm, og ligner mer og mer på vanlige hus i stedet for å være et sted å leve litt “primitivt” og rustikt. Likevel er det noe som ikke har forsvunnet, nemlig nærheten til naturen og det å rett å slett komme bort fra hverdagen en stund. I tillegg er det dårlig med internettforbindelse der hytta vår er, så for dem som har vokst opp med konstant tilkobling er nok det eksotisk nok! Det er for meg en god grunn til å ta barna med på hytta ofte nå mens de vokser opp – så de kan lære at man ikke trenger å være tilgjengelig 24/7, at det går an å finne et pusterom og ta en pause.

 
Diese Seite teilen